Kies voor een multi gas detector

Veilig kunnen werken is niet alleen bij wet verplicht maar zorgt er ook voor dat er minder ongelukken gebeuren op de werkvloer en dat mensen zich prettiger voelen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Wordt er in je bedrijf regelmatig met gassen gewerkt? Dan is het slim een goede multi gas detector aan te schaffen.

Meer gassen tegelijk meetbaar

Met een dergelijke multi detector kun je, mochten er gassen ontsnappen, meer gassen tegelijk detecteren. Zeker als er met meer gassen gewerkt wordt is het zaak dat er snel gezien kan worden om welk ontsnapt gas het gaat zodat er adequate maatregelen genomen kunnen worden. Omdat een multi gas detector meer gassen tegelijk kan meten heb je er maar één apparaat voor nodig om dit te kunnen bewerkstelligen.

Kies een geschikte multi gas meter

Een multi gas detector werkt veelal op batterijen en is draagbaar. Dit betekent dat het apparaat eenvoudig meegenomen kan worden naar de ruimte waar gas ontsnapt is en daar kan worden ingezet. Een multi gas detector is in verschillende soorten te koop dus kijk en vergelijk op voorhand altijd goed wat je ermee kunt doen. Op die manier kies jij de meter die het beste bij jouw bedrijf past en waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Vraag altijd eerst advies aan

Een multi gas detector is niet voor ieder bedrijf het meest geschikt. Heb je bijvoorbeeld maar met één soort gas te maken op de werkvloer dan kun je ook prima uit de voeten met een (voordeligere) single gas detector. Laat je daarom altijd goed adviseren over welke meter je kiest. Laat de meter ook goed onderhouden en periodiek controleren zodat je zeker weet dat deze altijd goed functioneert en in geval van nood ook zijn werk doet.