Drie tips om optimaal van Australië te kunnen genieten!

Je hebt besloten om op reis te gaan naar Australië. Maar waar vind je de juiste informatie ter voorbereiding van jouw reis? De Australië specialisten van ‘Australia Campers’ geven je in dit artikel drie tips om jouw vakantie tot een groot succes te maken. ‘Australia Campers’ is dé specialist op het gebied van campervan Australië reis.

Tip #1: Bepaal je eigen route

Laat je niet gek maken door alle gelikte reisgidsen en reisprogramma’s. Het is toch veel leuker om jezelf te laten verrassen? Daarnaast ga je natuurlijk niet op reis om andere Nederlanders tegen het lijf te lopen. Met een campervan reis je zo vrij als een vogel door Australië. Campervans zijn gemakkelijk te besturen, groot genoeg om in te slapen maar ook klein genoeg om van de gebaande paden af te kunnen wijken

Tip #2: Hou geld over voor activiteiten en bezienswaardigheden

Helaas is Australië geen goedkoop land. Wie niet rijk is moet slim zijn. En natuurlijk is het ook met een goed gevulde portemonnee leuker om je geld aan souvenirs en activiteiten te besteden dan aan bussen en hotels. Met een campervan blijven de overnachtingskosten beperkt. Soms sta je ergens gratis, soms betaal je een klein bedrag. Daarnaast kun je bij je campervan zelf koken. Het geld dat je hiermee bespaart kun je bijvoorbeeld uitgeven aan een duikcursus bij de ‘Great Barrier Rief’.

Tip #3: Maak er je eigen feestje van

Als je met een campervan reist, heb je zelf de vrijheid om jouw eigen reis vorm te geven. Je stopt wanneer en waar je wilt, je draait de muziek die je zelf leuk vindt en je bepaalt zelf wie er meereist (oké, het is niet echt aardig om je partner er halverwege de reis uit te zetten). Overbodig om te zeggen, maar dit alles is bij bus-, trein- en vliegreizen niet het geval. Ze zeggen niet voor niets: de reis is belangrijker dan de bestemming. Maak er een feestje van!