Wat is een design sprint

Wilt u op een effectievere en efficiëntere manier werken aan een project? Wilt u manieren leren om hier beter in te worden? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres, want ja: wat is een design sprint? Een design sprint is een term dat afkomstig is uit de designwereld. Met deze term wordt bedoeld dat er eerst moet worden geïnnoveerd voor dat er daadwerkelijk kan worden verbeterd. Wat is een design sprint? Een design sprint helpt om problemen op te lossen op een manier waarop er visueel wordt gegeven wat er precies moet worden opgelost, met de oplossing die visueel is gemaakt. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een design sprint!

Inspiratie is belangrijk bij innovatie

Wanneer men wilt innoveren is het van belang om hiervoor goed geïnspireerd te zijn. Het zit namelijk zo dat er bij nieuwe ideeën moet worden getapt uit een ander vaatje. Dit vaatje wordt vaak inspiratie genoemd en deze vorm van inspiratie kan op verschillende manieren worden weergeven. Dit kan in woorden zijn, maar natuurlijk ook in afbeeldingen of andere visuele schetsen. Wat is een design sprint en wat heeft dit met innovatie te maken? Het antwoord is heel simpel: innovatie is visueel.

Visueel innoveren

Door visueel problemen aan te pakken is het mogelijk om te zorgen voor visuele innovatie. In deze vorm van innoveren worden problemen in korte sprints aangepakt, zodat er altijd nog kan worden bijgestuurd bij op- of aanmerkingen van de klant. Dit is namelijk een situatie dat steeds vaker en vaker voorkomt bij het werken aan projecten voor een klant. Het zit namelijk zo dat een klant flexibeler wilt zijn bij het implementeren van zijn of haar feedback. Door te werken in korte sprint kan hieraan worden voldaan.