Wordt een EHBO cursus vergoed?

Als je graag andere mensen zo snel mogelijk wilt helpen als er een ongeluk gebeurd is kun je daarvoor prima een EHBO cursus volgen. Hierin leer je tal van handelingen waarmee je mensen in noodsituaties helpen kunt. Een dergelijke cursus is vaak niet voordelig dus het is zeker zinvol eerst te kijken of je zorgverzekeraar een vergoeding EHBO cursus biedt.

EHBO is nuttig

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een EHBO of reanimatiecursus vaak wel. Dit betekent namelijk voor hen als verzekeraars ook vaak lagere zorgkosten. Omdat je in de cursus leert hoe je andere mensen kunt helpen of gezond kunt laten blijven worden er minder zorgkosten gemaakt en betekent dit ook minder uitgaven voor de verzekeraar zelf.

Manier waarop je verzekerd bent

Of je een vergoeding krijgt voor de cursus is afhankelijk van bij welke maatschappij je verzekerd bent maar ook van de manier waarop je bent verzekerd. Heb je een aantal aanvullingen op je zorgverzekering dan is de kans dat er iets vergoed wordt groter en zal de vergoeding ook hoger zijn dan wanneer je alleen een basisverzekering hebt.

Kijk wat er vergoed wordt

Kijk daarom voordat je je inschrijft voor een EHBO cursus altijd goed of er wat voor vergoed wordt. Vaak is het ook mogelijk een dergelijke cursus voor je werk te volgen en kan je werkgever een tegemoetkoming in de kosten bieden omdat het voor hem of haar ook gunstig is als jij in het bezit bent van een geldig EHBO certificaat.

Factuur bij de verzekeraar indienen

Raadpleeg altijd op voorhand je polis of neem contact op met je verzekeraar over de mogelijkheden. Als je voor een vergoeding in aanmerking komt krijg je nadat je aangemeld bent voor de cursus een factuur thuisgestuurd die je kunt indienen bij je eigen zorgverzekeraar.